nyttigare tacos

Gjorde precis ett sånt där lyckat experiment. Kom hem efter en lite längre pw än vad jag hade tänkt och var vrålhungrig. Knåpade därför ihop en nyttigare variant av tacos. I alla fall om man är ute efter att dra ner på onödiga kolhydrater. Det blev så himla gott att jag är tvungen att dela med mig. Själv blir jag alltid lite misstänksam när jag läser alla hälsobloggar och instagram om recept på nyttiga varianter på allt från kladdkaka till glass. Det utlovas alltid att det är "så hiimla gott och att ni bara mååste testa". Sen när man testar smakar det antingen skit eller, ännu oftare, ingenting. Fast jag har inte gjort några drastiska ändringar så jag kan lova att om ni testar kommer ni få se att det visst smakar. Ganska mycket dessutom. Och ganska gott. 
 
I stället för bröd som innehåller en massa kolhydrater gjorde jag en omelett-liknande wrap av:
- 1 ägg
- 1 äggvita
- 3 msk mjölk
- (1 krm salt)
 
Fyllning:
- 2 skivade körsbärstomater
- 50g tacoköttfärs 
- fetaost
- en liten klick creme fraiche paprika och chili
 
Om man nu är ännu petigare med kolhydraterna kan man i stället för att köpa färdig tacokrydda göra egen. Och man kan såklart också skippa creme fraichen. Fast då har man gått till överdrift enligt mig. Det är nämligen den som ger mest smak. Och stark mat snabbar dessutom till ämnesomsättningen. (Har jag hört...)
 
Jag hade mer än gärna velat visa er en bild på mästerverket men eftersom den blev så ful och jag var så hungrig så blev det ingen. 

söndagsångesten

Igår kände jag större söndagsångest än vad jag gjort annars sen jag slutade skolan. Att jag hade längtat efter helgen så otroligt mycket och den sen bara försvann kändes lite som ett hån. En inte tillräckligt lång andningspaus. Och ja, jag vet att man nästan alltid känner att helgen är för kort men varför?

Det handlar förmodligen om att man uppskattar kontrasten mellan att jobba och att vara ledig. Min nuvarande livsstil går i alla fall ut på att i fem dagar längta efter helg och sen spendera en av de lediga dagarna med att ha ångest över att helgen bara är två dagar.

Jag vet att jag på den ena eller andra sättet verkar komma in på det här med alldeles för storslagna drömmar. Men det behöver inte alls handla om pengar eller att resa runt i hela världen. Det handlar snarare om att jag vill att mitt liv inte ska gå ut på att längta efter det som kommer sen. Att ha ett jobb som man älskar så att man slipper räkna ner minuterna tills arbetsdagen är över. Eller att bo på ett ställe med en mer avslappnad atmosfär. No offence Sverige, men ta ut pinnen ur rumpan nu va? Jag behöver inte jobba som toppadvokat på en fancy firma i New York. För det är i princip omöjligt. Men man kanske skulle öppna ett litet kafé på något varmare ställe och ägna eftermiddagarna åt att lära sig surfa?

Eller bara lära sig leva i nuet och vad glad för det man har.. Ha ha vem försöker jag lura.


voltaire

Eftermiddagsfika. Eller en variant på konceptet i alla fall.
 

LÖRDAG

Säg hej till världens minst produktiva dag. Grejen är att jag älskar att inte göra någonting annat än att sitta och glo på tv-serier i timmar. Ibland, kanske ska tilläggas. Just nu har jag tagit mig igenom sägong ett av Hart of Dixie och lyckats konstatera att Rachel Bilson kan vara en av de härligaste skådespelarna jag vet. Ni O.C-fans kanske insåg detta redan 2007 men jag ligger ju bara några år efter. 
 
Eftersom det är lördag har jag struntat i nyttigheter idag. Har varit sugen på pasta och lösgodis i flera dagar så det har jag ätit. Och den här. Den liksom bara slank med. Vad ska jag säga, it's just one of those days. 

05-04

 
Eftersom jag är en mästare på att inte kunna ha nagellack utan att skrapa bort det efter kanske 2 dagar brukar jag inte investera i så dyra såna. Spontanköpte dessa två för ett tag sen just för att de var så billiga. Tror de kostade 39 kronor styck. De har dock visat sig vara en tuffare match än jag väntat mig. Med andra ord har jag nu haft det vita en vecka utan att lyckas skrapa bort det. Så om ni också har små nervösa sammanbrott och tar ut det över era naglar. Spring och köp. Bör kanske påpeka att det vita inte är täckande vitt utan väldigt see-through. Jag använder två lager och då ser det ut att vara väldigt ljust rosa.

STOLTHET OCH TRÄNING

Jag har aldrig sett mig själv som en hälsosam människa. Jag inser självklart att varje persons definition av "hälsosam" är olika. Jag röker inte, jag dricker ytterst sällan och jag äter inte heller pizza varje vecka. Så i mångas ögon kanske jag skulle anses som hälsosammare än de flesta. Men nu är det ju inte andras definition jag vill gå efter, utan min egen. För mig handlar en nyttig livsstil om hur mycket ansträngning man gör. Och nej jag syftar inte på att stå 8 timmar på en crosstrainer i stället för en halvtimma. Men jag vill kunna känna mig stolt över hur jag väljer att leva. Låter förmodligen mycket mer klyschigt än vad det egentligen är. 
 
Jag har länge varit en sån som höjt på ena ögonbrynet åt människor som hela tiden hävdar sig som hälsomänniskor och istället hävdat mig vara motsatsen. "Jag tränar aldrig och jag äter godis varje dag" har typ blivit mitt mellannamn. Men jag inser ju att den attityden är precis lika töntig, kanske värre. Så jag har jobbat ett tag på att ändra den nu. För som jag sa så handlar det ju om ansträngning. Jag kommer fortfarande tycka att det är ointressant att veta hur många gram kolhydrater folks instagram-matbilder innehåller. Och jag kommer fortfarande tycka att man kan träna på andra sätt än att hänga på gymmet varenda dag. 
 
Målet är ju att jag ska vara stolt. 
 

us