13-01-30

Fortfarande helt dåsig efter något som inte kan räknas som en god natts sömn. Snarare brist på sömn och brist på andningsmöjligheter. Hade ju annars planer på att ta en promenad, laga mat (vet att ni tror att jag hittar på nu..) och chilla på min lediga dag. Nu får jag istället stryka de två första och ägna mig helhjärtat åt slappandet. Börjar med ett nytt avsnitt av Pretty little liars and take it from there så att säga.

Glad onsdag(?)


Vattenfall

Nerbäddad i sängen med en sprängande huvudvärk som kompanjon, hur låter det? Har på något vänster lyckats bli megaförkyld och det känns ungefär som om det rinner vatten ur min näsa. Har sprungit på toa för att snyta mig säkert 30 gånger på jobbet. Eller i alla fall tillräckligt många gånger för att de andra skulle kunna tro att jag led av något betydligt mer pinsamt.

Kan dock vara ledig imorgon (jag använder ordet dock rätt mycket va?) så då ska jag testa alla huskurer som finns,

Tills dess ska jag och mitt vattenfall till näsa sova. Godnatt!


Kallt

Sexton minus. Det är så kallt att jag överväger att ta min tillflykt till badkaret. Fyllt med varmt vatten då..

Snälla vinter gå fort, jag vill bara ha värme och bara ben. Gärna så fort som möjligt.


Meteor

De här stod jag och höll i förra våren men bestämde mig till slut för ett par pilot istället. Är jättenöjd med dem men ska utöka rayban-familjen tänkte jag och då ska jag definitivt skaffa mig ett par ray ban meteor. Som dem på bilden.


Kontraster

Att till exempel sitta med ett skissblock framme, försöka väcka liv i gamla talanger och känna sig lagom kulturell. Det i sig innehåller väl inga direkta kontraster. Men det är nu jag lägger till att jag varvar det hela med att titta på serien Suburgatory på datorn. Det är nog den mest hjärndöda serien jag kunde tittar på (kanske med undantag av svenska hollywoodfruar) men oerhört underhållande.


Semlor, castings och top model

Hade tänkt skriva att jag varit så sugen på att äta semlor i några dagar. Men när jag nu gick in på blogg.se och möts av en stor jäkla bild på en semla på förstasidan blev hipstern i mig lite bitter. Inte går det att skriva om semlor nu. Tänk om någon skulle tro att jag fick idén från någon annan... Ni som inte förstår ironi, snälla läs aldrig denna blogg igen. 
 
Hela denna veckan har i princip ägnats åt modellcastings. Låter mycket mer glamouröst än det är. Kan ändå medge att det känns rätt skönt att kunna sitta på andra sidan beslutet om man säger så. På den sidan där makten finns! Har dels letat produktmodeller för Intersport och dels vältränade modeller för en annan lite tuffare fotografering.
 
På tal om modeller börjar jag bli lite nervör inför premiären av Top Model på måndag. Att se sig själv på tv tillhör ju trots allt inte vanligheterna oss vanliga människor. Därför är det nog tveksamt om jag kommer kolla på programmet... 

aldrig mera tåg

Man ska aldrig testa nya saker så är det bara. Tänkte att jag skulle vara modig och ta tåget hem idag. Tar alltid bussen annars men inte ens jag kan förneka att det går så mycket fortare med tåg. Tror ni inte tågjäveln är inställd då? Här sitter jag och väntar på ett tåg som aldrig kommer fram.

Ironisk kan tyckas, och det tycker jag ju. För genom att satsa allt på ett kort (tåg), offrade jag samtidigt chanserna att ta bussen. Men att vänta på nästa buss i två timmar har väl ingen dött av?

Någon ska väl dock bli den första....


700

Det känns lite hemtrevligt. Jag inbillar mig att människorna runt omkring noterat mitt frånvarande men nu ser att jag är tillbaka. Kanske borde inflika att det är på buss 700 mellan Borås och Tranemo jag befinner mig. Som säkert flera hundra gånger förut. En gång pendlare, alltid pendlare.

Att jag sitter på bussen betyder att jag klarat av min första dag på Superstudio. Jag kommer trivas där helt klart, ska bara bli lite mer varm i kläderna bara.


FYRA

Alla har förmodligen en del saker som de håller hårt i och använder varje dag. Så jag tänkte att ni kunde få se fyra av mina såna saker. Jag vill inte kalla dem saker jag inte kan leva utan. Men låt oss säga såhär, skulle de försvinna skulle vardagen bli lite jobbigare.
 
1. iPhone. Den används ju till i princip allt. Som telefon för att smsa och ringa (eller i mitt fall inte ringa), som kamera, som anteckningsblock och som en minidator. Jag älskar den, det enda negativa är ju dock att de flesta blir lite för beroende av den. Hur många gånger har ni inte umgåtts med vänner och alla suttit med mobilerna framme? För att göra vadå? Jo umgås med människorna som inte är där..
 
2. Cover All Mix concealer. Inte för att jag är någon höjdare vad gäller smink men den här lilla burken är ändå galet bra. För ja, vi tjejer fuskar. Vi har inte perfekt hy jämt. Men den här lilla burken kan nästan få folk att tro det.
 
3. Klocka. Lite gammaldags möjligtvis eftersom alla andra ungdomar verkar använda mobilen som sin enda klocka. Men jag känner mig lite tom om inte klockan finns på armen och gör ofta klassikern att kolla på armen även när klockan inte sitter där.
 
4. Urbanears hörlurar. Behöver knappt en motivering eller förklaring. Dem är bäst.

C YA, CA

Vissa dagar kan jag sakna Kalifornien så mycket att jag inte riktigt vet vad jag ska göra. Oftast blir jag fast i bildarkivet. Jag saknar att bo högst upp bland bergen med häpnadsväckande utsikter och vackra gator överallt. Jag saknar att hänga på Union Square i San Francisco. Jag saknar att klä ut mig som någon ur the Real Housewives och jag saknar shoppingen i LA. Men framför allt saknar jag just idag alla dagar fyllda med poolhäng i San Diego.
 
Jag vet inte om det egentligen är bra att tänka tillbaka så mycket. Det borde förmodligen vara smartare att blicka framåt och planera en ny resa. Men med 7 minusgrader och snö ute är det svårt att förstå varför man bor i Sverige. Och för att göra det hela ännu bättre, ska jag till ishallen ikväll. Tydligen har Antons hockeylag bestämt sig för att spela fotbollscup. Är det någon gång ett hockeylag ska spela fotboll så är det väl i en ishall..
 
 
 
 
 
 

LIVAT

Som en liten kontrast till förra inlägget tänkte jag att jag skulle visa en bild på min livade lördagskväll. Observera gärna att jag inte släppte popcornskålen utan höll den nära. 
 
Samtidigt läser jag min kompis Eleonores blogg där hon visar upp vilken outfit hon hade på Elle-galans efterfest. Mina popcorn kändes plötsligt väldigt oglamourösa... 
 
 

tgis

Sa för kanske en timma sen till mamma att det ska bli så skönt att bara vara hemma denna helgen. Nu sitter jag som på nålar med spring i benen, lyssnar på partylistan på spotify och är sugen på att gå ut. Lovande va? Har ju så många roliga utgångar med mig i bagaget, eller ryggsäcken eller vad man nu vill kalla det att det inte är så konstigt att jag vill fylla på med ännu fler.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Men jag ska nog locka fram pensionären i mig ikväll. Kolla tv-tablån, kanske läsa en bok och mumsa på punchrullar. Det har väl sin charm det med.

Lager

Lika bra som blogg.se är, lika dålig är appen. Har oavsett vilket varit i gällstad med mamma. Tycker alltid det är en chansning att åka till Lager. Ibland hittar man massor men oftast inget. Kan dock meddela om att idag var en sån dag man hittade mycket. Till inget pris alls dessutom.


tillbaka till verkligheten

Jag älskar att sova. Har inga som helst problem med att gå och lägga mig klockan 22 på kvällen även när jag vet att jag inte behöver gå upp tidigt. Har dessutom haft ett jobb som tillåtit mig att ta sovmorgon varje morgon de senaste fyra månaderna. Men på måndag börjar jag på mitt nya jobb och inga mer sovmorgonar kommer synas till. Första tanken var dock inte "jag vill dö". Efter att ha jobbat väldigt oregelbundna tider i ett halvår har jag i smyg drömt om ett åtta till fem jobb med helgerna fria. Jag behöver rutiner! För såna verkar jag ha tappat helt...
 
Nya jobb är förövrigt alltid skrämmande, och eftersom jag inte vet direkt vad jag ska fördriva dagarna med så gör det ju inte saken bättre. Men, och det är ett ganska betydande "men", Ida har ett väldigt bra nyårslöfte som går ut på att vara mer som mig. Så jag tänkte att jag nog borde haka på det löftet, alltså att vara mer som den person hon och förhoppningsvis många andra ser mig som.
 
Fast först var det det här med rutiner. Jag borde försöka återinföra mina silverbricksfrukostar. Mer egoboostande start på dagen är svår att få.
 
 
 
  

va fan är oxveckor?

 
Detta är vad som möter en på aftonbladets hemsida. Uppmuntrande? Inte direkt. Men det känns som om dem (för en gångs skull) prickat rätt. För januari måste väl utan tvekan vara årets tråkigaste månad? Det känns ju aldrig så långt till sommaren och man har absolut ingenting att längta efter. Jag menar vem längtar efter påsk? Så någon har alltså uppmärksammat detta och gett veckorna ett namn. Betyder det att det är okej att vara lite extra sur och bitter? Ska man säga det på jobbet när man inte orkar jobba, "nä men du vet, det är ju oxveckor nu så..."
 
Jag tror jag skippar det och fortsätter drömma om sommar som alla andra likbleka vintersvenskar.
 
 

efterstudenttiden

Låt oss skippa alla klassiska förklaringar till varför det inte skrivits något här. Det är ingen som lägger någon större vikt vid sådana ändå. Jag kan endast tala för mig själv men vad gäller mitt bloggande kan man, om man faktiskt väljer att lägga lite större vikt och tanke vid det, utläsa ganska mycket om vad som pågår i mitt liv.
 
No shit, tänker ni. Kan man utläsa vad som pågår i mitt liv genom att läsa min blogg? Ja. Men låt oss inte fastna i det självklara. Vad jag syftade på var att man kan få en överblick i om mitt liv är roligt, spännande och intressant eller ja, motsatsen. Ju fler inlägg desto bättre sinnesstämning vill jag påstå att jag har. Så att det varit brist på inlägg sen studenten är väl kanske inte ultimat om man nu väljer att lita på min teori. "Efterstudenttiden" ska ju vara den bästa. Har jag hört.. 
 
Och den har varit bra, tro inget annat. Jag har hunnit med mycket. Det är bara det att jag, som säkert många naiva gymnasieungdomar just nu gör, har lite för lätt för att drömma stort. Jag hade i princip tänkt att jag skulle ha tagit över världen by now. Jag har en bit kvar. Men sinnesstämningen börjar gå uppåt och jag tänkte att ni lika gärna kan få vara med på min resa mot att ta över världen. Eller något annat storslaget.
 
 

us