Eld och pinnar

Förstår om ni har glömt bort oss by now. Fast det vore synd eftersom vi har rätt mycket att berätta om. Eller förresten är det nog vara mig ni glömt.

För sanningen är att det märks att det är en ovan långtidsresenär jag är ute och flänger med. Det är nämligen videosamtal och sms hit och dit från Idas håll, medan jag själv tvivlar på att min familj ens vet att jag inte är hemma på mitt rum..

Men tillbaka till elden och pinnarna. Rubriken syftar på matexplosionen vi fick till kvällsmat igår. Vi gick till ett japanskt steakhouse som hette fire and sticks. För att citera min bror så var det dööödligt gott. Varje bord hade en inbyggd stekplatta som en kock stod och lagade all mat på mitt framför ögonen på en. Sjukt bra eftersom man då fick se exakt vilka råvaror som användes och även välja vad man ville ha.

Just nu sitter vi på Charlottes flygplats och väntar på planet till New York. Har ju fått höra att vi såg ut som vi kom från new york så skulle det verkligen vara så fel att påstå att vi ska resa hem?


Varför testa något nytt?

Fram tills för ca 10 minuter sen hade vi ingenstans att bo de sista tre nätterna i new york. Så vi såg till att boka det nu. Anledningen till att vi inte bokat innan lät väl ungefär "vi vet ju inte om hotellet är bra så dumt att boka alla nätter på samma ställe". Nu när vi då skulle boka kollade vi därför på massa andra hotell i närheten och bestämde oss till sist för att välja det som verkade bäst (konstigt va?...).

Det var bara det att det var samma hotell som vi redan bokat några nätter på. Dem kommer väl tro att vi är läckert dumma i huvudet som bokar exakt samma. Eller exakt samma är det faktiskt inte. Vi lyxade till det och bokade ett rum med dubbelsäng och eget badrum.

Så att testa något nytt kanske inte stod högst på önskelistan trots allt. Speciellt inte för Ida. Vi fick nämligen äran (haha) att välja vilka frukostkomponenter som skulle inhandlas och Idas standardsvar va "det vi köpte förra gången?".

Ja, varför testa något nytt när det gamla funkar alldeles utmärkt :)

Förstår att ni uppskattar alla charmiga bilder så här kommer några till. Och om ni undrar varför vi ser ut som vi gör, vi försöker illustrera att vi inte fattade reglerna i baseball...


Apalac...vadå?

Howdy!

Ytterligare en roadtrip har avklarats idag. Till apalacherna (tacka vet jag stavningskontroll). Vänder mig åter till er obildade och kan berätta att det är en bergskedja. Rätt fint tror jag det var. Jag sov rätt mycket i bilen... Skämt åsido, det var väldigt vackert!

På hemvägen stannade vi på costco. En affär där allt säljs i storpack. Till och med för att vara USA. Återigen var Ida imponerad. Vet inte om hon är lätt att imponera på eller om vi faktiskt upplever jäkligt coola saker gång på gång. Hur som helst, vem blir inte imponerad av 1,6 kg m&m's?

En sista sak. Till kvällsmat åt vi de största köttbitarna jag sett. Varför? För att vi kan.


us